Biofeedback Apps

Er zijn al verschillende soorten Apps die gebruik maken van HRV biofeedback, waaronder de hoogwaardige Inner Balance App van Heartmath, die erg nauwkeurig is en veel informatie geeft. Een andere goede gratis App, is Stress Check van Azumio. Deze app meet met behulp van de camera van je telefoon (de camera ziet hoeveel bloed er door heen stroomt) je hartslag en kan daaruit je HRV gegevens halen. 

Deze App meet 2 minuten je Heart Rate Variability en geeft op basis daarvan een indicatie in hoeverre je gestrest bent. Dit lijkt een eenvoudige gadget, maar is wel degelijk een waardevolle indicatie over je stressniveau. Als je een ontspanningsoefening doet en daarna weer een meting doet, zul je merken dat je stressniveau lager wordt (natuurlijk alleen als je eerder wat gestrest was).
Hier vind je de Stress Check app voor Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.azumio.android.stresscheck&hl=en

En hier voor iOS:

https://itunes.apple.com/us/app/stress-check-by-azumio-lite/id500590587?mt=8
Het zal misschien niet iedereen gelijk lukken om in de groen-blauwe zone te geraken. Het nadeel van deze eenvoudige App is dat je geen grafiek ziet en daarom niet kunt zien hoe je jouw hartritmepatroon kunt beïnvloeden.

De meeste mensen zullen meer baat hebben bij de meer geavanceerde App Inner Balance van Heartmath, andere biofeedbackapparatuur of een individueel stressmanagement gesprek waarbij ik persoonlijk advies geef op basis van metingen met de Emwave Pro.
Deze Apps  voor mobiele telefoons en tablets zijn in mijn ogen van grote waarde, mits je weet wat je ermee kunt. Samen met een e-book met instructies en tips kun je er wel resultaat mee bereiken. Een leuk begin om je er een beetje in te verdiepen, is mijn gratis e-book “Stress leren reguleren met je smartphone

Het e-book “Ontstressen met biofeedback” is een praktische handleiding waarmee je zelf aan de slag kunt om te leren met behulp van biofeedback stress te reguleren. Je vindt in dit boek de achtergronden van HRV, hartcoherentie en tools en technieken om je hartcoherentie te verbeteren.

5 reacties op “Biofeedback Apps
 1. Rolf schreef:

  Hi, Ik belandde op jullie site na googlen op onregelmatige ademhaling (ik betrap me er op dat ik vaak mijn adem inhoud om dan luchthappend de draad weer op te pakken). Op je site vind ik dit issue niet terug. Verkeerd gesurfd, of toch iets wat wel in het concept van biofeedback past?

 2. Petra Metz schreef:

  Er is nu ook een aardige HRV app voor Android. Deze heet Stress Releaser.
  Zie hier:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fangsong.stressrelaser&hl=en

 3. Angelique schreef:

  Goedendag – ik heb een windows telefoon (lumia) en kan hier geen app op vinden die voldoet aan de beschrijvingen. Hebt u tips? Dank vast!

2 Pings/Trackbacks op "Biofeedback Apps"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*