Stop emotioneel eten

Stop emotioneel etenVanuit HeartMath in Amerika ontving ik via een nieuwsbrief dit aangrijpende verhaal van een Amerikaanse vrouw (het lijkt een tikkeltje overdreven, maar in Amerika is deze manier van praten normaal) die graag anoniem wil blijven:

Vlak na mijn hartaanval kreeg ik een Emwave PSR van de doktoren. Ik heb nooit durven hopen dat er een medicijn voor Anorexia zou worden ontdekt, maar voor mij is het medicijn de Emwave!

Als ik me dik en lelijk voelde, oefende ik met de Emwave en als ik dan coherent werd, kon ik mijn lichaam realistischer bekijken en waarderen. Langzaam begon ik iets beter over mezelf te denken en voor het eerst ooit voelde ik me “goed”.

Ik ging precies 4 weken na het starten met oefenen met de Emwave voor het eerst in 6 jaar weer menstrueren. Dus ik denk dat het in balans komen van mijn hormonen toen al was begonnen. Met de Emwave zag ik direct wat het uithongeren deed met het patroon van mijn hartritme (niet goed) en soms werd ik al coherent als ik een klein snackje nam. Als ik daarentegen in paniek raakte en de neiging kreeg om ineens heel veel te eten, ging ik eerst even oefenen met de Emwave. Ik werd dan snel kalm en de eetbui verdween als sneeuw voor de zon.

Ik vind het nog steeds prettig om voordat ik ga eten een paar minuutjes met de Emwave te oefenen omdat ik daarmee kan controleren of mijn lichaam echt voedsel nodig heeft of dat ik alleen om emotionele redenen wil eten. Het kost me natuurlijk wel wat tijd maar dat weegt niet op tegen de enorme verbetering in hoe ik me voel.

Mijn stofwisseling is weer normaal en ik eet gewone maaltijden (zelfs chocola en toetjes). Ik zit veel lekkerder in mijn vel, ik kan veel helderder denken en mijn lichaam is sterker dan ooit. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze oplossing heb gevonden en ik hoop dat heel veel andere mensen er ook baat bij zullen hebben.

Heartmath heeft een speciaal programma ontwikkeld wat bestaat uit de Emwave PSR en een cursusboekje “Stop Emotional Eating” en is hier verkrijgbaar.

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

Getagd met , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*