Over mij

Petra Metz is eigenaresse van de praktijk voor Stressmanagement. Naast een praktijkruimte in Arnhem en Amsterdam zijn er ook mogelijkheden om op locatie te trainen. Neem gerust contact op over de mogelijkheden.

Petra Metz heeft in 2006 als één van de eersten in Nederland een opleiding gevolgd bij Heartmath Benelux tot Heartmath coach. Daarmee is zij gespecialiseerd om het trainen op basis van het SRP (Stress Reductie Programma) van Heartmath.

Petra Metz Heartmath Stressmanagement Coach

Petra Metz tussen een aantal hele coherente paarden

De HeartMath® Methode helpt om beter met stress om te gaan, je prestaties te verbeteren en je gevoel van welbevinden te verhogen. Het werkt met biofeedback software of apparatuur die je HRV meet. Het patroon van je hartritme is een uitstekende stressindicator, en door dit zichtbaar te maken, kun je zien hoe je met je ademhaling, gevoelens en gedachten hierop invloed kunt uitoefenen.

Met biofeedback apparatuur kun je leren hoe je je lichamelijke reactie op stress kunt veranderen. En dit heeft ook weer invloed op de manier waarop je met stress omgaat. Je leert je bewust te worden van de effecten die stressvolle gebeurtenissen op je hebben. En door deze bewustwording ga je ook leren hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je eigen reactie op stress.

In tegenstelling tot veel andere methoden en technieken heeft deze methode een solide wetenschappelijke basis vanuit een groot aantal onderzoeken op verschillende terreinen, die de hierboven vermelde voordelen onderschrijven.

Je kunt zelfstandig met de apparatuur aan de gang, maar in de praktijk blijkt dat de methode mét persoonlijke en/of online coaching beter werkt en dat de methodiek op de lange termijn dan beter beklijft.

Bekijk hier de verschillende stress oplossingen.