Stress releaser – Android en iPhone biofeedback app

stress releaserHRV Biofeedback App voor Android én iPhone

Stress Releaser is de een HRV biofeedback App die van uw smartphone een HRV biofeedback apparaat maakt.

De biofeedback App gebruikt de flitser op uw telefoon om uw hartslag te detecteren en zet deze om in een Heart Rate Variability grafiek, zoals deze ook gebruikt wordt in professionele software zoals de Emwave Pro. Behalve visuele indicatie of u hartcoherentie bereikt, zitten er ook geluidssignalen in de App. Dat is natuurlijk heel praktisch als u met uw ogen dicht wilt ontspannen.
U kunt het tempo van de ademhaling en de duur van de oefening instellen. De App werkt ook met een puntensysteem, wat stimuleert tot verbetering van de score.

In de professionele versie kunt u ook de historie van uw oefeningen zien hetgeen erg belangrijk is als u serieus met deze App aan de slag wilt. Ook is achtergrondinformatie over HRV, hartcoherentie, hoe je hartcoherent kunt worden, redelijk essentieel. Mijn e-boek is hier erg handig voor!

Er is GEEN extra hardware nodig voor deze biofeedback app. De App neemt ongeveer 5 MB ruimte in.

Telefoon eisen voor het installeren van de HRV biofeedback App

Deze Android biofeedback app werkt goed met de Android telefoon Samsung Galaxy II of hoger. De polsdetectie is sterk afhankelijk van de snelheid van de camera’s en de proceskracht van de telefoon. Probeer gewoon de gratis Lite versie met je telefoon. Bij sommige telefoons wordt je vinger erg heet door de warmte die de flitser van de camera afgeeft. Dit kun je oplossen door er een stuk stevig doorzichtig plastic (bijvoorbeeld van een stevige verpakking) voor te plakken.

De “Stress Releaser Lite” Android Biofeedback App is hier te vinden

De iOS versie vind je hier

Werkt de App niet goed op uw telefoon of wilt u op verschillende apparaten oefenen (bijv. iPad én Android telefoon), dan is de Inner Balance bluetooth adapter misschien wat voor u? Deze adapter werkt preciezer én heeft een oorsensor waardoor u kunt oefenen terwijl u andere dingen doet of juist ontspannen ligt. De Inner Balance app heeft nog meer extra’s zoals een mogelijkheid tot het delen van gegevens met een coach, het vergelijken van jouw gegevens met anderen en online educatief materiaal.

Met deze app te samen met het e-book “Ontstressen met biofeedback” heeft u een krachtige tool in handen om uw stress te reguleren. In het boek wordt duidelijk hoe u de app het beste kunt gebruiken én welke technieken u kunt toepassen om de negatieve effecten van chronische stress te elimineren.