Meditatie hulpmiddel

Heb je wel eens gemediteerd? De eerste keer dat ik mediteerde vond ik het best lastig om te weten of ik het wel goed deed. Ik merkte ook dat mijn gedachten steeds weer afdwaalden naar mijn dagelijkse beslommeringen. Ik moest ook enorm wennen aan het niets doen en het lange stilzitten en vond het ook moeilijk om de discipline op te brengen om regelmatig te mediteren.Meditatie

Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met de Emwave software van Heartmath waarmee je het patroon van je hartritme kunt zien. Met ademhalings- en andere meditatietechnieken kun je hartcoherent worden. Je hebt dan een hartritmepatroon met mooie sinusgolven en dit is precies de meditatieve staat die je wilt. Uit onderzoek is ook gebleken dat de aanmaak van DHEA hormonen enorm toenemen als je in deze staat verkeert. Dit hormoon is de tegenhanger van het stresshormoon Cortisol. Door te oefenen met deze software of het losse Emwave2 apparaatje kun je steeds sneller in deze meditatieve staat komen en ook als je het maar 5 of 10 minuten per dag doet merk je resultaat. Het is wel van belang om het te integreren in je dagelijkse leven en er een gewoonte van te maken. Hierdoor worden er nieuwe neurale patronen in je hersenen aangemaakt waardoor het steeds makkelijker wordt om snel in deze staat van hartcoherentie te komen.

Naar aanleiding van de positieve ervaringen die ik ondervond heb ik besloten om zelf mensen te gaan begeleiden met deze methode en dat doe ik nu al een jaar of 4 met veel plezier. Het is geweldig om te zien hoe snel mijn cliënten ook de positieve effecten ervaren van het werken met de Emwave software of Emwave2. De Emwave2 is een los biofeedbackapparaatje met software en een meditatiegids en is hier te koop.

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

2 Comments on “Meditatie hulpmiddel

  1. Gebruik nu de stress-eraser. Ben benieuwd wat het apparaat wat jij hier noemt anders werkt of beter werkt als de stress-eraser van het Heartmath instituut.
    Woon zelf in Amsterdam, Begijnhof 20B.
    Tot horens, Nuria

    • Hallo Nuria, Heb je de stress eraser met zo’n klepje waar je je vinger onder moet doen?. Deze is namelijk niet van Heartmath. Het nadeel van dit apparaatje vind ik dat er geen oorsensor bij zit.
      Of bedoel je de Personal Stress Reliever van Heartmath? Dat is een ouder type dan dit apparaat. Het functioneert hetzelfde maar de data ervan kan niet overgezet worden naar software op de computer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*