Mindfulness via Internet

De Mental Health Foundation (Fonds voor geestelijke gezondheid) uit Engeland en de universiteit van Oxford hebben een onderzoek gedaan om te kijken of een mindfulness training via Internet een betaalbaar alternatief is voor andere (veel duurdere) therapieën op het gebied van geestelijke gezondheid.

Steeds meer onderzoek laat zien dat MBST (Mindfulness Based Stress Reduction) en MBCT (Mindfulness Based Cognitieve Therapy) goed werken om geestelijke klachten zoals depressie en angststoornissen te verbeteren.

De online mindfulness training die gebruikt is, is de training die aangeboden wordt op http://www.bemindfulonline.com/. Deze cursus bestaat uit 10 sessies bestaande uit geleide meditaties, video’s en automatische e-mails. De duur van de training is flexibel maar duurt minimaal 4 weken.

Resultaten verminderde het ervaren van stress, angst en depressie significant bij het beëindigen van de cursus en waren verder gedaald 1 maand na de cursus. De resultaten waren vergelijkbaar met face-to-face mindfulness cursussen en cognitieve gedragstherapie.

De conclusie van het onderzoek is dat online mindfulness een aanvaardbare, betaalbare interventie is die stress, angst en depressie vermindert. Er is alleen geen controle vergelijking met een andere cursus, waardoor een objectieve conclusie niet echt mogelijk is.

Meer informatie over het onderzoek:

http://bmjopen.bmj.com/content/3/11/e003498.full

Deze cursus is gemaakt door een bedrijf genaamd Wellmind Media uit Brighton in het Verenigd Koninkrijk, die al vele jaren geweldige geleide meditaties maakt. Ze hebben inmiddels een uitgebreide bibliotheek met geleide mediaties opgebouwd, waarmee je kunt werken aan het verbeteren van:

  • Zelfmotivatie
  • Zelfverzekerdheid
  • Energie om te studeren
  • Vliegangst
  • Beslissingen nemen
  • Omgaan met geldzorgen
  • En nog veel meer…

Om te ervaren hoe een geleide meditatie gaat, kun je een gratis meditatie beluisteren via de onderstaande link:

The Secret Garden – FREE Guided Meditation

Je kunt mindfulness heel goed combineren met hartcoherentie biofeedback.  Je kunt dan zelf ervaren welk effect de geleide meditaties op je hebben en de biofeedback gebruiken om de meditatieoefeningen te optimaliseren. Meditatieoefeningen (vergelijkbaar met het oefenen met hartcoherentie) zijn een onderdeel van elke mindfulness cursus.

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

Geplaatst in Mindfulness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*