Emwave Pro Plus

HRV Meetapparatuur voor coaches en therapeuten

De emWave® Pro Plus is een nieuwe, uitgebreidere versie van de emWave Pro bedoeld voor professionals. Naast de functionaliteiten die de emWave Pro biedt, is het nu mogelijk om twee extra heart rate variability (HRV of hartritmevariabiliteit) metingen te doen.Emwave Pro Plus

Deze metingen laten zien hoe de gemeten HRV waarden zijn en opzichte van een gemiddelde groep mensen met ongeveer gelijke leeftijd en geslacht. Deze metingen kunnen goed gebruikt word om vóór een behandeling inzichtelijk te maken hoe het staat met de hartritmevariabiliteit. De effectiviteit van een behandeling kan dan gemeten worden door na een periode van behandelen de meting nogmaals te doen.

Beschikt u al over een emWave Pro dan kunt u deze met een upgrade opwaarderen tot de emWave Pro Plus.

Professionele HRV metingen

De twee hartritmevariabiliteit metingen van de Emwave Pro Plus zijn:

 • De HRV Challenge test – een 1 minuut durende ademhalingstest met een leeftijds- en geslachts-afhankelijk referentiegebied voor verschillende HRV parameters.
 • De HRV-test – een geavanceerde meting voor het bestuderen van de hartritmevariabiliteit die kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen. De rapportage bevat de meest gebruikte tijd- en parameters om HRV te analyseren.

1 minuut hrv meting

De HRV challenge test

De HRV challenge test is een 1 minuut durende uitdagingstest die wordt gebruikt om vast te stellen hoeveel vagaal gestuurde (parasympathische) hartritmevariabiliteit het autonome zenuwstelsel van de cliënt maximaal kan produceren.

Resultaten van de gestandaardiseerde HRV-metingen worden vergeleken met referentiewaarden van een gezonde bevolkingsgroep op basis van leeftijd en geslacht. Er kan een rapport worden afgedrukt en/of opgeslagen in de cliëntendatabase. Dit meetprotocol heeft een hoge correlatie met een 24-uursmeting die normaliter de gouden standaard is voor HRV-metingen. Daardoor is de 1 minuut challenge test een hele goede manier om in korte tijd een indicatie te geven over iemands maximaal beschikbare hartritmevariabiliteit.

Gemeten HRV- parameters in de HRV challenge test

Gemiddelde hartslag, gemiddelde interval tussen hartslagen (IBI), gemiddeld hartslagbereik (MHRR), SDNN, RMSSD en genormaliseerde coherentie.

De HRV test

De HRV-test is een geavanceerde meting voor het bestuderen van de hartritmevariabiliteit die kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen. De rapportage bevat de meest gebruikte tijd- en frequentiedomeinparameters om HRV te analyseren op basis van een per gebruiker te selecteren tijdsduur van 2 t/m 99 minuten.

Een hoge HRV is een teken van gezondheid en fitheid. De parasympaticus en sympaticus werken dan in harmonie samen. Terwijl bij een lage hartritmevariabiliteit de “rem” en het “gaspedaal” tegelijkertijd worden ingedrukt en dit geeft een schokkerige werking van de pomp die ons hart is en het bloed stroomt ongelijkmatig naar onze organen.

Je kunt hartritmevariabiliteit eigenlijk op twee manieren analyseren, HRV-parameters in de standaard HRV test:

 1. Domein frequentie analyse

  Frequentiedomein: Totaal vermogen, VLF, LF, HF, LF / HF-ratio, genormaliseerde coherentie
  Hierbij wordt er meer naar de vorm van het patroon van het hartritme gekeken. Als er veel mooie gelijkmatige sinus golven in zitten met een frequentie van 0,1 Herz, dan is er sprake van een coherente hartritmevariabiliteit. Dit wordt hartcoherentie genoemd.

 2. Tijdsdomein analyse

  Tijdsdomein: Gemiddelde hartslag, gemiddelde interval tussen hartslagen (IBI), SDNN, RMSSD
  Hierbij wordt er vooral gekeken naar de hoogte van de amplitude van de golven in het patroon. Deze waarde zegt wat over je algehele gezondheid en het vermogen tot zelfregulatie. Hierbij zijn metingen in ruste of bij activiteit heel anders. Daar moet je eigenlijk rekening mee houden.

In de sport wordt bijvoorbeeld vooral de tijdsdomein analyse van hartritmevariabiliteit gebruikt om te meten of de sporter al weer fit genoeg is voor een volgende zware training. Zo is het een hulpmiddel om te bepalen hoe zwaar de volgende training kan zijn om niet geblesseerd te raken.

Klik hier voor een gratis webinar over HRV-metingen.

Hrv assessment

De Emwave Pro Plus, HRV meetapparatuur

emwave pro plus
emWave Pro Plus

De emWave Pro Plus wordt geleverd met:

Kenmerken emWave Pro Plus

 • Infrarood plethysmograaf (pols) oorsensor of optionele vingersensor
 • 370 hertz voorbeeld van de polsgolf
 • Automatische polsdetectie en kalibratie
 • Solide automatische artefact detectie
 • IBI-gegevens bewerken om ectopische slagen of andere bronnen van artefacten voorafgaand aan HRV-berekening en -rapportage te elimineren
 • Cliënt-sessie historie opslaan voor het beoordelen en observeren van veranderingen over de tijd
 • Standaard HRV-waarden berekenen

Mogelijke gebruikers van emWave Pro Plus

 • Specialisten in welzijn en gezondheidszorg
 • Therapeuten
 • Psychologen
 • Coaches (fitness, welzijn, life coach)
 • Beoefenaars biofeedback
 • Atleten, trainers
 • Specialisten cardio revalidatie
 • Artsen
 • Onderzoekers, docenten en studenten

Systeemvereisten

 • Microsoft Windows® 7 of nieuwer / Mac OS® X 10.7 Lion of nieuwer
 • Intel® Core ™ 2 Duo met 1,8 GHz of sneller
 • 1 GB RAM -2GB of meer aanbevolen
 • Een vrije USB-poort op de computer

Het gebruik van emWave producten, oefeningen en testen is bedoeld voor stressvermindering, individuele balans, optimale prestaties en persoonlijke groei. Deze producten en oefeningen zijn veilig en hebben potentieel zeer gunstige effecten op algemeen welbevinden. Er worden hier echter geen medische voordelen of remedies geclaimd of geïmpliceerd. Deze producten en oefeningen zijn niet bedoeld voor gebruik als of in plaats van een medische of psychologische behandeling.

Als u op deze link klikt, kunt een folder downloaden over de Emwave Pro Plus software

Hier kunt u de Emwave Pro Plus aanschaffen

De video hieronder is een (engelstalige) demonstratie van de Emwave Pro Plus

4 Comments on “Emwave Pro Plus

 1. Beste,

  Wat is de prijs vd emWave pro plus? Betreft het een een-malige kost of extra kosten bij updates, upgrades?
  Andere kosten per patient?

  Met vriendelijke groet,
  Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*