Vergelijk biofeedback apparaten

In een pilot onderzoek van Robert Reiner (2008)  http://www.psychfysio.nl/Nieuws/2_05_1.html komt naar voren dat biofeedback apparaten goed kunnen helpen bij ademtraining van onrustige personen. Voor veel mensen zijn meditatietechnieken en yoga lastig. Het kost ook best veel tijd en dat is nu net iets wat deze mensen vaak niet hebben.

HRV biofeedback apparaten kunnen uitkomst bieden. Hieronder heb eens een aantal biofeedback apparaten met elkaar vergeleken en gekeken wat het verschil is.

In dit uitgebreide overzicht kun je de nog meer overeenkomsten en verschillen zien tussen de verschillende apparaten.

Voor professioneel gebruik zou ik de Emwave Desktop aanraden omdat deze veel mogelijkheden heeft voor veel verschillende personen en meerdere databases. Je kunt dan gemakkelijk data van al je cliënten bijhouden. Plus dat er een Praktijkgids meegeleverd wordt waarmee je op weg geholpen wordt.

 

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

2 Comments on “Vergelijk biofeedback apparaten

 1. Handig zo’n overzicht van apparatuur. Het dateert van 2011 zie ik. Inmiddels is er ook de Inner Balance Trainer (IBT) van Heartmath op de markt gekomen. Zou je die nu aanbevelen voor individueel gebruik? Hij is gunstig qua prijs, geeft veel informatie en het gebruiksgemak is groot omdat je het aan de Ipad, Iphone of Ipod koppelt. Persoonlijk laat ik mensen nog trainen met de EmWave2, maar ik overweeg de IBT aan te bevelen.
  Ook heb ik gehoord van de apparatuur van Heartlive (zie heartlive.nl). Als je die ook toevoegt aan het overzicht heb je een mooi compleet beeld. Als ik iets kan doen, laat het weten.

  • Bedankt voor je reactie Daphne!
   Ik zie dat ik per ongeluk een verkeerde link in mijn nieuwsbrief heb geplaatst.
   Hier is het recente overzicht van apparatuur mét de Inner Balance App van Heartmath.
   Ik ga de apparatuur van Heartlive ook bekijken.

   Bedankt voor je tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*