Review Stresseraser

Stresseraser
HRV Biofeedbackapparaat

Dit apparaatje is de Stresseraser. Een mooi vormgegeven apparaatje ter grootte van een mobiele telefoon maar dan iets dikker. Het heeft een robuuste aluminium behuizing en een ingebouwde infraroodsensor voor je vinger.

Het apparaat meet je HRV, je heart rate variability. Dat is dus iets anders als alleen je hartslag. Het meet de tijd tussen elke hartslag, berekent daarvan het gemiddelde (BPM) en maakt daar een grafiek van. Dit ziet er soms uit als onregelmatige pieken of golven, maar als je de driehoekjes die in beeld verschijnen met je ademhaling gaat volgen, verschijnen er mooie sinuslijnen. Dit is dus de bedoeling van het apparaatje.

Als je mooie sinusgolven kunt maken bereik je hartcoherentie en geeft het apparaatje punten. Hoe meer punten, hoe beter je hartcoherentie. Door dit te oefenen verbeter je de balans in je autonome zenuwstelsel en op den duur bevorder je daarmee je veerkracht. En dat is zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Lees hier meer over wat hartcoherentie eigenlijk is… 

Dit apparaatje brengt verbetering bij:

  • spanningen
  • zenuwachtigheid
  • piekeren
  • slaapproblemen
  • alle ziekten waarbij stress een rol speelt…zoals hart- en vaatziekten, asthma, hoofdpijn etc.

Het apparaatje wordt geleverd met een nederlandse gebruiksaanwijzing.

Ik vind het een mooi apparaatje om te zien en voelen, een echt hebbedingetje en het werkt snel en doeltreffend. Geschikt voor mensen die snel hun ademhaling en hartritmepatroon willen verbeteren en als gebruikers het regelmatig doen werkt het goed.

Hier kun je meer over de Stresseraser lezen en een demo bekijken.

Als je een apparaat zoekt met meerdere oefenniveau’s en meer gedetailleerde grafische informatie zou ik eerder de Emwave2 hartcoherentiemeter aanraden.

Update juni 2017

De stresseraser wordt helaas niet meer gemaakt. Goede alternatieven zijn de Emwave 2 of de Inner Balance App met de Bluetooth adapter. 

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

Getagd met

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*