Review boek: Blijven ademen

Het boek “Blijven ademen” van Katrien Geraerts en Louis van Nieuland

De schrijvers van dit boek over hartcoherentie zijn Katrien Geraerts en Louis van Nieuland. Katrien heeft zelf een burn-out gehad en ging een hartcoherentie opleiding volgen bij Louis van Nieuland die een opleiding heeft voor hartcoherentie coaches. Zij heeft daardoor haar leven omgegooid en is een hartcoherentie coaching praktijk begonnen in Zemst.

Mooie vormgeving en duidelijke taal

Het eerste wat mijn opvalt als ik het boek bekijk, is dat het mooi, fris en duidelijk is vormgegeven en dat er eenvoudige, duidelijke taal gebruikt wordt, wat de materie rond hartcoherentie begrijpbaar maakt voor een groot publiek.

Een kleine kanttekening voor de Nederlandse lezers: het is geschreven door twee Vlamingen, dus het taalgebruik is voor Nederlanders soms een beetje anders, maar absoluut niet storend of onbegrijpelijk.

Het eerste deel van het boek gaat over de effecten van stress op ons lichaam en onze geest en wat langdurige stress voor een gevolgen kan hebben.

Hartcoherentie en emoties

Het tweede deel gaat over hartcoherentie en emoties. Natuurlijk over wat hartcoherentie is, maar ook over de rol van hartcoherentie bij de ademhaling, het hart en hormonen. Vervolgens wordt er ingegaan over de toepassingen van hartcoherentie en welke technieken er gebruikt kunnen worden om je perceptie op stressvolle gebeurtenissen te veranderen.

Duidelijke afbeeldingen in het boek Boek Blijven AdemenDe afbeeldingen in het boek zijn mooi vormgegeven en maken ingewikkelde zaken op een visuele manier duidelijk. Natuurlijk wordt er ook ingegaan op hoe je in de praktijk kunt oefenen met hartcoherentie, welke apparatuur en apps er zijn en wat voor schema je zou kunnen aanhouden.

Ook de rol van voeding en beweging wordt meegenomen. Ook hiermee kun je invloed uitoefenen op jouw reactie op stress. Als je bijvoorbeeld elke dag voldoende beweegt, worden er ook allerlei stofjes in je lichaam aangemaakt waardoor je weerbaarder wordt.

Verdieping

Tenslotte is er een verdiepingshoofdstuk waar zoals het woord al zegt, dieper wordt ingegaan op de materie van materie hartritmevariabiliteit (HRV)

Ik werk al zo’n tien jaar met hartcoherentie-technieken en vind dit boek geweldig voor mijn cliënten. Ik zou iedereen die op de één of andere manier last heeft van stress dit boek van harte aanbevelen.  Ik gebruik het boek bij mijn hartcoherentie-trainingen als theorieboek.

Het boek is hier bij Bol.com verkrijgbaar.

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

Getagd met , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*