Ontstressen met biofeedback E-Boek en werkboek

Dit E-Boek beschrijft de theorie over hartcoherentie en geeft een aantal stressmanagement technieken.

E-boek Ontstressen met biofeedback
E-boek Ontstressen met biofeedback

Dit boek is door mij geschreven omdat ik merk dat er een groep mensen is die niet zo graag naar een coach gaan, maar die wel erg gemotiveerd zijn om iets te doen aan de negatieve gevolgen van langdurige stress. De meeste mensen voelen vaak ook heel goed dat ze iets moeten veranderen, maar weten niet precies wat en hoe.

Nu kunnen deze mensen met deze 2 boeken uitstekend zelf aan de slag om effectief anders te leren omgaan met stress en positieve veranderingen te weeg te brengen zoals:

  • beter kunnen slapen
  • meer innerlijke rust
  • beter beslissingen kunnen nemen
  • meer energie krijgen
  • betere relaties krijgen
  • een immuunsysteem versterken

Het is geschreven om te gebruiken met je iPhone, iPad of de Stresseraser. Daar is voor gekozen omdat de biofeedback Apps (Stress Doctor van Azumio en Inner Balance App van Heartmath) beide met een puntensysteem werken en ook de Stresseraser zo’n puntensysteem heeft. Dit maakt het mogelijk om over een periode van 40 dagen duidelijk je voortgang inzichtelijk te maken. In het werkboek kun je al deze resultaten noteren en dit bewerkstelligt een stressbewustwording en het werkt ook motiverend om door te oefenen. Het is gewoon leuk om te zien hoe je elke dag een stapje vooruit gaat.

In het E-boek Ontstressen met biofeedback wordt ingegaan op stress en de oorzaken en symptomen van stress. Vervolgens wordt de achtergrond van hartcoherentie beschreven en wat het precies inhoudt. En wat is nou eigenlijk precies HRV (heart rate variability) en wat kan je ermee.

In de volgende sectie wordt concreet uitgelegd hoe de biofeedback Apps en apparatuur werken en hoe je deze kunt inzetten om een langdurig positief effect te verkrijgen.

Dan worden heel concreet een aantal technieken uitgelegd die je kunt gebruiken om hartcoherentie te bereiken. Ook ademhalingstechnieken en wat je kunt doen als het niet zo goed lukt.

Werkboek Ontstressen met biofeedback
Werkboek Ontstressen met biofeedback

Tenslotte wordt ingegaan op hoe je nu eigenlijk vanuit je hart kunt leven.

Het bijbehorende werkboek is apart te koop en ook in gedrukte vorm te verkrijgen. Het is werkboek is natuurlijk bedoeld om dingen in op te schrijven en de geprinte versie is hier natuurlijk uitermate geschikt voor. Maar als je zelf een goede printer hebt, kun je ook de digitale versie kopen en deze zelf uitprinten.

In dit werkboek zit per dag een schema waarin er kleine opdrachtjes worden gegeven en in ieder geval de score van het dagelijks oefenen wordt genoteerd.

Schema Werkboek Ontstressen met biofeedback
Schema Werkboek Ontstressen met biofeedback

Door je ervaringen van het oefenen met de biofeedback apparatuur te noteren, ontstaat er stressbewustzijn. Je komt er per dag meer achter wat je stress oplevert en wat je juist optimaal ontspant.

Aan het eind van het werkboek zit een totaaloverzicht. Door al je scores hier te noteren krijg je een overzichtelijk beeld van je voortgang en prestaties. Door je notities en ervaringen te evalueren, kun je een plan van aanpak maken voor de toekomst zodat je de hartcoherentie technieken optimaal kunt inzetten om op alle fronten van je leven verbeteringen door te voeren.

Het zal je verbazen hoe zo’n simpele vaardigheid die je jezelf hebt aangeleerd zoveel positieve veranderingen in je leven kan bewerkstelligen…

Hier kun je “Ontstressen met biofeedback” bestellen.

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

Getagd met

0 Comments on “Ontstressen met biofeedback E-Boek en werkboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*