Hartcoherentie in België

In België wordt hartcoherentie steeds meer erkend als effectief middel ter voorkoming van een burn-out.

Gisteren, 20 juni 2017 was hartcoherentie een item in het Belgische journaal. De minister van Werk Kris Peeters wil dat bedrijven met hun personeel afspraken maken over hun beschikbaarheid na deHartcoherentie een methode tegen burn-outswerkuren. Hij wil ook coaches naar bedrijven sturen om werknemers met langdurige stress te begeleiden. Klik hier om het item in het belgische journaal te bekijken.

In België krijgt één op de zeven werknemers te maken met een burn-out, hetzelfde aantal als in Nederland.  In Nederland heeft een op zeven werknemers klachten die wijzen op een burn-out. In het onderwijs is dat zelfs meer dan een op de vijf. In de landbouw zijn relatief het minste aantal klachten. Werkstress kost alles bij elkaar 1,8 miljard euro.

In België is er trouwens al eerder ook vanuit de medische wereld geroepen dat hartcoherentie het probaat middel is tegen hartcoherentie. In een televisieprogramma “Gestest op mensen” is aandacht voor het onderwerp hartcoherentie. In het filmpje hieronder legt een arts uit hoe hartcoherentie werkt. Klik hier om het filmpje te bekijken.hartcoherentie, een probaat middel tegen stress

Helaas is het biofeedback apparaatje dat in beide filmpjes gebruikt wordt niet meer verkrijgbaar. Ze laten een Stresseraser zien,  maar deze wordt niet meer gemaakt. Een goed alternatief hiervoor vind je hier in dit overzicht met hartcoherentie biofeedback apparatuur.

Bronnen:

  • http://www.ggznieuws.nl/home/meer-dan-een-miljoen-werknemers-hebben-last-van-burn-out-klachten/
  • VRT België

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*