Een HRV biofeedback App voor de iPhone

Eindelijk, er is een echt goede HRV biofeedback App voor de iPhone. Azumio, een softwarebedrijf dat al meerdere succesvolle gezondheids Apps maakte, heeft twee stress Apps die werken op basis van HRV. Deze biofeedback Apps traceren je hartslag met de camera van de iPhone. Je legt je vinger losjes op de camera zonder al te hard te drukken. Ik heb de Stress Doctor App getest terwijl ik ook met de oorsensor van de Emwave Desktop software mijn HRV meet.

Omdat ik ervaring heb met biofeedback apparatuur kan ik de waarde van een dergelijke App inschatten. Veel mensen zullen het zien als weer een andere gadget. Maar als je weet wat je met een dergelijke App kunt doen, wordt de waarde ervan enorm groot.

Ik ben zo enthousiast over deze App dat ik drie e-books heb geschreven waarin wordt beschreven hoe je deze App kunt gebruiken om te leren beter met stress om te gaan. Één van deze e-books is gratis en speciaal gericht op examenstress.


Ontstress met je iPhone als biofeedbackapparaat

Er is wel één dingetje… Met deze iPhone App is het niet echt eenvoudig om hartcoherentie te bereiken. Met andere apparatuur zoals de Emwave2 bijvoorbeeld, kun je op een lager niveau beginnen en met oefenen steeds naar een hoger niveau gaan. Daarnaast heeft de Emwave2 nog meer mogelijkheden die je met een App niet hebt.

Voordelen:

  • Lage prijs €4,49 voor de App, € 12,95 voor het begeleidende e-book.
  • Ongemerkt kunnen oefenen (andere mensen hebben het niet in de gaten).
  • Je hebt het altijd bij de hand

Nadelen

  • Een hoog startniveau
  • Beperkte mogelijkheden voor analyse
  • Alleen nog voor de iPhone (er schijnt wel een App voor Android aan te komen, maar wanneer is niet bekend)
  • Je moet je vinger echt heel stil houden
  • Lastig om bijvoorbeeld liggend te doen

Meer weten over de iPhone App?

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

0 Comments on “Een HRV biofeedback App voor de iPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*