Stress reductie programma van Heartmath

Het Heartmath Stress Reductie Programma (SRP) is een “Evidence Based” interventie, bestaande uit een 7-tal gesprekken verdeeld over ongeveer 2 maanden, waarbij tijdens de training gebruik wordt gemaakt van de de Emwave Pro biofeedback apparatuur.

Iedereen zal herkennen dat je door stress soms bepaalde onprettige stressreacties in je lichaam ervaart. Verkrampte spieren, een stijve nek, rugpijn, hoofdpijn hartkloppingen zijn zo wat voorbeelden. Met de Emwave apparatuur van HeartMath wordt het patroon van ons hartritme zichtbaar. Met dit hulpmiddel kun je ervaren dat je jouw emoties kunt beïnvloeden door een aantal toepasbare technieken waarbij het hart centraal staat. Je leert herkennen wat bij jou stress creëert. En je leert hoe je jouw persoonlijke reactie op een situatie en/of gedachten kunt aanpassen.Stress-Reductie-Programma

De verschillende stappen van deze methode zijn ontwikkeld en getest door het HeartMath Instituut in Californië,  een centrum dat zich sinds 1991 wijdt aan de studie en de toepassingsmogelijkheden van hartcoherentie. Hoe meer je ervaren bent in het toepassen van deze techniek hoe makkelijker het wordt om hartcoherentie te bereiken en vast te houden. HeartMath toont aan dat er door emoties hartsignalen naar de hersenen gestuurd worden en dat deze veel invloed hebben op je gemoedsrust en denkvermogen.

Veel frustratie, angst, onrust en boosheid kunnen leiden tot spierspanning, vermoeidheid en vermindering van ons denkvermogen. Door het terughalen van een dierbaar moment kun je het patroon van je hartritme in een paar seconden rustiger en gelijkmatiger maken waardoor de aanmaak van bepaalde hormonen toenemen, de bloeddruk daalt en de gezondheid langzaamaan verbetert.

Voordelen van de Heartmath techniek zijn:

  • dat het direct toepasbaar is op het moment dat stress ervaren wordt
  • dat mensen 100% zelf hun stress onder controle krijgen en daarmee hun eigen kracht herkennen
  • dat het positief werkt op vele vlakken: gezondheid, gevoel van welbevinden, cognitieve vermogens
  • het geen negatieve bijwerkingen heeft

Tijdens de training krijg je een methode aangeboden toegespitst op de eisen van deze tijd: het is eenvoudig te leren, kost weinig tijd, is effectief en gebruikt moderne technologie ter ondersteuning. We maken gebruik van het softwarepakket emWave Desktop. Tijdens het programma krijgt u ook de draagbare versie mee. Deze emWave PSR (Personal Stress Reliever) is een klein en makkelijk mee te nemen apparaat (ongeveer ter grootte van een mobiele telefoon) dat aangeeft wanneer je stressvrij bent.

De training omvat:
– Persoonlijke doelen als uitgangspunt voor de coaching
– Integratie van de technieken in uw dagelijks leven
– Bewustwording van stresspatronen
– Leren om ongewenste patronen te doorbreken
– Trainen van hartcoherentie met behulp van de EmWave 2 of Inner Balance App

Prijs € 400,- exclusief apparatuur.

Neem contact op met Petra Metz voor een afspraak of via onderstaand formulier.
Vergoeding is soms mogelijk via de werkgever. Het kost een werkgever veel geld als een werknemer uitvalt, dus als dit voorkomen kan worden heeft de werkgever daar veel baat bij. Een werkgeversverzekering vergoedt vaak preventieve gezondheidsmaatregelen. 
Download hier een folder en/of vraag een persoonlijke offerte op via het onderstaande formulier. Deze kunt u dan aan uw werkgever geven.

Wilt u een afspraak maken met Petra Metz voor een individueel gesprek? Geef hieronder aan wanneer het u schikt.
* verplicht veld