Review The Power of the Heart

De film: The Power of the Heart

Een film met medewerking van Deepak Chopra,Paulo Coelho, Maya Angelou, Isabel Allende, Eckhart Tolle, Immaculée Ilibagiza, maar ook de nederlandse Inez van Oord (van Happinez) en nog vele, vele andere wijze mensen.

DVD the Power of the Heart
Klik op het plaatje om de DVD bij Bol.com te kopen

De film is van dezelfde makers als “the Secret”, geregisseerd door Drew Heriot en heeft net als veel andere Amerikaanse films een soort afwisseling van stukjes speelfilm met een verhaal, stukjes documentaire over bijvoorbeeld onderzoek en verhalen van vele spirituele en wijze mensen, waaronder veel auteurs.

Heartmath, het instituut dat veel onderzoek naar hartcoherentie en de relatie tussen het brein en het hart, komt er ook regelmatig in voor. Er wordt verteld over verschillende onderzoeken die gedaan zijn en de resultaten daarvan.

Het is een film die zeker het bekijken waard is, hoewel er ook stukjes inzitten die wat overdreven emotioneel zijn. In mijn ogen iets té Amerikaans. Met name het verhaal over een jong meisje die na haar overlijden haar hart doneert vond ik iets te veel uitgemolken.

Een ander verhaal dat er in is verweven is het verhaal van Immaculée Ilibagiza, een Tutsi vrouw die de verschrikkelijke afslachting door de Hutu’s ternauwernood heeft overleefd. Haar verhaal is bloedstollend en ongelooflijk indrukwekkend. Alleen al door dit deel, vind ik de film de moeite waard.

Er wordt ingegaan op de rol van ons hart bij relaties, haat en vergeving, opvoeding, intuïtie, liefde en waarom het zo belangrijk is om je hart te volgen. Bekijk hieronder de trailer van “the Power of the Heart”.

Huur hier The Power of the Heart in iTunes

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

1 Comment on “Review The Power of the Heart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*