Hoe je als fysiotherapeut HRV Biofeedback kunt gebruiken

De Emwave Desktop is software waar je de HRV (heart rate variability) van verschillende personen kunt meten met een oorsensor.

Als fysiotherapeut zul je waarschijnlijk veel clienten hebben die last hebben van stressklachten. Dit speelt vaak een rol bij nek- en rugklachten. Door deze mensen in je praktijk even aan deze software te “hangen” kun je hen zichtbaar maken dat ze gestrest zijn en ze tips geven hoe ze dit kunnen verbeteren.

Als je de software in een aparte ruimte zet, kun je ze na een behandeling bijvoorbeeld 10 minuten een bepaalde oefening laten doen. Zo help je ze nog meer om te leren ontspannen en hun klachten te verminderen.

Nog beter is het als een client een eigen Emwave2 meekrijgen en gedurende een periode van ongeveer 5 weken dagelijks zo’n 10 minuten oefent.

Behalve een analysemiddel is het dus ook een behandelmethode. Bij de Emwave Desktop wordt een praktijkgids geleverd waarin wordt uitgelegd hoe je het in je praktijk kunt gebruiken.

Begeleid je sporters? Door de analyse van de HRV kan bijvoorbeeld bepaald worden of de sporter klaar is voor een zware training of hoe snel hij hersteld van een bepaalde training.

Kortom, vele mogelijkheden, en voor een relatief laag bedrag vergeleken met veel andere meetapparatuur.

Hier kun je de Emwave Desktop en Emwave 2 aanschaffen.
Hier staat meer informatie over een training specifiek voor fysiotherapeuten.

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*