Hartcoherentie meten met een hartcoherentiemeter

Hartcoherentiemeters meten je Heart Rate Variability (HRV) en geven de hoogte en/of het patroon aan. Er zijn verschillende soorten hartcoherentiemeters (ook wel HRV biofeedback genoemd) op de markt.

  • Apps voor mobiele telefoons – deze meten vaak met camera of microfoon je hartslag en kunnen aangeven hoe hoog op dat moment je HRV is.
  • Medische meetapparatuur – deze apparatuur werkt vaak met polssensor en kost een veelvoud van de andere apparatuur. Met deze apparatuur is het ook mogelijk om lange tijd achterelkaar te analyseren.
  • Biofeedback apparatuur  – deze werkt met vinger- en/of oorsensor en laat meestal door middel van kleuren en/of een grafiek het HRV (heart rate variability) zichtbaar. Bij sommige apparaten is het ook mogelijk om langere tijd achterelkaar te meten met een mobiel apparaat.

Hier vind je een uitgebreide overzicht met hartcoherentiemeters wat helpt om de onderlinge verschillen duidelijk te krijgen.

Wil je meer weten over hartcoherentie?

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

Geplaatst in Biofeedback, Hartcoherentie
0 reacties op “Hartcoherentie meten met een hartcoherentiemeter
1 Pings/Trackbacks op "Hartcoherentie meten met een hartcoherentiemeter"
  1. […] heeft geen connecties met leveranciers van biofeedback hartcoherentiemeters maar prefereert om met de Emwave2 te werken. Hij heeft diverse andere methodes geprobeerd maar […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*