Handige hulpmiddelen om hartcoherentie te bereiken

Handige hulpmiddelen om hartcoherentie te bereiken

Het is niet voor iedereen altijd even makkelijk om hartcoherentie te bereiken. Bijvoorbeeld als je net in een stressvolle situatie zit waardoor ontspannen echt moeilijk is.

Voor dit soort situaties zijn er verschillende hulpmiddelen die je kunt inzetten om snel hartcoherent te worden.

 1. Ontspannende muziek.

  De muziek van Doc Childre (de oprichter van Heartmath) is bijvoorbeeld specifiek ontwikkeld om snel hartcoherentie te bereiken. Door middel van onderzoek is aangetoond dat deze muziek de hartcoherentie verhoogt.
  Klik op de onderstaande link om de muziek in iTunes te openen.
  Quiet Joy – Doc Childre

   

 2. Geleide meditaties

  Dit is een combinatie van ontspannende muziek en een stem die je helpt om in een ontspannen staat te komen.
  Hier vind je een voorbeeld van een goede engelse geleide meditatie:
  The Secret Garden

 3. Apps

  Er zijn verschillende soorten Apps die behulpzaam kunnen zijn:

  • De iPhone App Vital-EQ Respiroguide Pro is een soort animatieappje waarmee er een balletje langs een golf beweegt. Als je met je ademhaling het balletje volgt helpt dit om snel hartcoherent te worden.
   Deze app is er ook voor Android telefoons Respiroguide for Android

   Respiroguide
   Respiroguide

    

  • De iPhone App BellyBio Interactive Breathingis een bijzondere biofeedback app die je op je buik moet leggen (liggend of onderuit zittend)en de bewegingssensor in je iPhone “voelt” je ademhaling. Je hoort eerst ruisende golven. Je gaat met je ademhaling proberen deze golven te volgen. Als dit goed lukt hoor je dan muziek. Bij de instellingen kun je zelf geluiden en muziekjes aanpassen.
   IMG_0272
  • De iPhone App Deepak Chopra Dream Weaver is ook een bijzondere App. Het maakt gebruik van lichtflitsen met de flitser van de camera op je telefoon, muziek en geleide meditatie. Deze lichtflitsen beïnvloeden je hersengolven en dragen bij aan ontspanning. Het is een soort uitgeklede versie van een Mindmachine, dit zijn (redelijk dure) apparaten die via een speciale bril lichteffecten creëren in combinatie met geluid.
   Dit soort apparatuur is alleen niet geschikt voor iedereen. Het is absoluut niet geschikt voor mensen die last hebben van epileptische aandoeningen.
   Deepak Chopra Dreamweaver
  • Voor Android vind je hem hier
  • Blissify Me Meditation – Guided relaxation, calm and joy Deze App is prachtig vormgegeven en heeft de geleide meditaties in een soort spelvorm gegoten is. Je kunt door een meditatie te volgen een soort punten verdienen waarmee je steeds naar een hoger niveau gaat. Het kan een goede stimulans zijn om regelmatig te mediteren.
   Blissifye me
   Voor Android vind je hem hier

Met één van deze hulpmiddelen gaat het je vast lukken om hartcoherentie te bereiken.
Vraag je je af wat ook al weer het nut was van hartcoherentie, kijk dan hier

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

Getagd met , , , ,

2 Comments on “Handige hulpmiddelen om hartcoherentie te bereiken

 1. Hallo Petra,

  Graag wil ik weten of er een manier is om Inner Balance oefeningen te doen,ik heb alleen maar een Android toestel. Ik heb ook info gelezen over de Emwave 2 echter ik ben bang dat ik te veel gefocust raak door mijn hartslag die van nature erg hoog is. Ik ervaar ook veel stress, en wil dit aanpakken. Ik heb de Respiroguide maar zou graag de Inner Balance ook wel willen hebben, maar dan moet ik een ipad aanschaffen of een iphone. Graag zou ik je advies hierin willen.

  Met vriendelijke groet,

  Johanna de Boer

  • Beste Johanna,

   Een aardige app voor Android is Stress Releaser App. Deze zou je kunnen proberen. Het werkt niet met alle telefoons even goed. Soms wordt je vinger te warm door de flits van je camera.
   De Emwave2 is ook heel geschikt! De hoogte van je hartslag zie je niet, dus dat lijkt me geen probleem. Er komt vanaf 15 Juli 2015 een aanbieding voor de Emwave2. Dus als je even wacht kun je deze iets goedkoper aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*