Review Biologie van de overtuiging – Bruce Lipton

Hoewel het al een tijdje geleden is dat ik heb boek “Biologie van de overtuiging” heb gelezen, maakt het boek nog steeds indruk op me en lees ik regelmatig stukjes na.

Bruce Lipton heeft de gave om op een toegankelijke manier complexe zaken uit te leggen en met zijn aanstekelijke enthousiasme vertelt hij vol passie over de nieuwe biologie.  Ik heb dit boek destijds in één ruk uitgelezen en het verklaarde een hoop dingen die ik instinctief al voelde.

Bruce Lipton - Biologie van de overtuiging

Hij legt in dit boek uit hoe omgevingsfactoren onze cellen beïnvloeden en hoe complex onze cellen in elkaar zitten. Hij legt uit wat epigenetica is en dat onze genen niet vast liggen maar constant beïnvloedt worden door tal van omgevingsfactoren.

Wat mij ook fascineerde is hoe hij uitlegt wat reguliere medicijnen met onze cellen kunnen doen en dat hij vrijwel onmogelijk is om een medicijn zonder bijwerkingen te maken.

Ook zijn hoofdstuk over energie vond ik erg interessant. Energie is vergelijkbaar met golfjes zoals geluidsgolven en deze golven zijn te beïnvloeden zoals in de Oosterse geneeswijzen en homeopathie vaak gebeurd.

Toen ik het boek uit had, was mijn eerste gedachte “Dit zou elke arts moeten lezen!”. Ook al zijn bepaalde onderwerpen in het boek gekleurd door de visie van Bruce Lipton, hij legt uitstekend uit hoe bepaald celprocessen werken. Hij is ook niet de enige die hier mee bezig is: epigenetica is een “hot” item in de wetenschappelijke wereld en zou wel eens vergaande openbaringen kunnen leveren in de nabije toekomst.

Door dit boek ben ik geïnteresseerd geraakt in epigenetica en kwam ik er achter dat in Engeland een prachtige BBC serie is gemaakt over dit onderwerp http://youtu.be/toRIkRa1fYU en ook op TED vond ik een hele duidelijke presentatie over epigenetica.

Bruce’s ideeën over overtuigingen die je ziek of beter kunnen maken zijn misschien controversieel, maar epigenetica is niets zweverigs of alternatiefs. Het gaat over nieuwe kennis van biologische processen die je DNA veranderen en dat is kennis die essentieel is voor iedereen die iets met gezondheid doet.

Ook stress heeft een grote invloed op deze epigenetische processen en recent onderzoek maakt steeds duidelijker wat stress op celniveau doet en dat het vooral ook in de foetale en jonge levensjaren van een mens enorm bepalend is.

Biologie van de overtuiging – Bruce Lipton

Sinds 2007 Stress Management Coach gecertificeerd door Heartmath

0 Comments on “Review Biologie van de overtuiging – Bruce Lipton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*