Stress releaser – Android biofeedback app

stress releaserHRV Biofeedback App voor Android

Stress Releaser Lite is demoversie voor Stress Releaser. Stress Releaser is de een HRV biofeedback Android App die van uw smartphone een HRV biofeedback apparaat maakt.

De Android App gebruikt de flitser op uw telefoon om uw hartslag te detecteren en zet deze om in een Heart Rate Variability grafiek, zoals deze ook gebruikt wordt in professionele software zoals de Emwave Pro. Behalve visuele indicatie of u hartcoherentie bereikt, zitten er ook geluidssignalen in de App. Dat is natuurlijk heel praktisch als u met uw ogen dicht wilt ontspannen.
U kunt het tempo van de ademhaling en de duur van de oefening instellen. De App werkt ook met een puntensysteem, wat stimuleert tot verbetering van de score.

In de professionele versie kunt u ook de historie van uw oefeningen zien hetgeen erg belangrijk is als u serieus met deze App aan de slag wilt. Ook is achtergrondinformatie over HRV, hartcoherentie, hoe je hartcoherent kunt worden, redelijk essentieel. Mijn e-boek is hier erg handig voor!

Er is GEEN extra hardware nodig voor deze biofeedback app. De App neemt 5 MB ruimte in en heeft Android 2.2 nodig.

Telefoon eisen voor het installeren van de HRV biofeedback App

Deze Android biofeedback app werkt goed met de Android telefoon Samsung Galaxy II of hoger. De polsdetectie is sterk afhankelijk van de snelheid van de camera’s en de proceskracht van de telefoon. Probeer gewoon de gratis Lite versie met je telefoon. Bij sommige telefoons wordt je vinger erg heet door de warmte die de flitser van de camera afgeeft. Dit kun je oplossen door er een stuk stevig doorzichtig plastic (bijvoorbeeld van een stevige verpakking) voor te plakken.

De “Stress Releaser” Android Biofeedback App is hier te vinden

Werkt de App niet goed op uw telefoon of wilt u op verschillende apparaten oefenen (bijv. iPad én Android telefoon), dan is de Inner Balance bluetooth adapter misschien wat voor u?

Met deze app te samen met het E-boek “Ontstressen met biofeedback” heeft u een krachtige tool in handen om uw stress te reguleren. In het boek wordt duidelijk hoe u de app het beste kunt gebruiken én welke technieken u kunt toepassen om de negatieve effecten van chronische stress te elimineren.